Prostor_66

PROSTOR BANNER

Plava boja u enterijeru

Savjeti za uređenje prostora /

Ukoliko se odlučite za plavu boju pri uređenju enterijera, dobićete uravnotežen i sofisticiran izgled prostora. Ona je i sjajan izbor koji dobro funkcioniše sa neutralnim tonovima, poput sive,bijele ili bež. Važno je da znate da će plava boja dodatno osvetliti prostoriju, ukoliko već imate dovoljno prirodnog svjetla, a ukoliko nemate mnogo prirodne svjetlosti, plava će prirodno izvući svjetlost i boju iz mračnog ambijenta.Zbog svog umirujućeg dejstva, plava se često koristi u uređenju spavaće sobe, a nijanse od pastelne, do tamne kraljevsko plave, učiniće prostor idealnim za odmor. Ukoliko želite samo da osvježite ambijent, preporuka je da unesete manje komade namještaja u plavoj boji, poput fotelje, lampe, tepiha a možda vas ova mala promjena ohrabri da napravite i značajnije promjene u svom domu.

royal blue and pink interior design

Izvlači svjetlost i boju

Kada svjetlost obasjava komad namještaja ili kućni dekor, predmet apsorbuje sve boje spektra osim jedne, a to je plava. Pošto plava ima veoma kratku talasnu dužinu, izbjegava apsorpciju i stoga je najlakše vidjeti. Plava je odlična boja za enterijer, posebno u tamnim prostorima, jer ubrizgava prostor lakoćom i bojom! Ako ima puno prirodnog svjetla, plava će učiniti da soba blista. Čak i ako nema mnogo prozora, plava će prirodno izvući svjetlost i boju iz mračne sobe.

1487370008 blue white living room 0916

Untitled 3

Plave sobe su dobre za zdravlje

Pokazalo se da plave sobe snižavaju krvni pritisak i broj otkucaja srca. U više studija je dokazano da život u plavoj sobi pomaže ljudima sa depresijom. Gotovo je nemoguće biti pod stresom u plavoj sobi! Plava nam takođe pomaže da spavamo. Neutrališe nivoe melatonina što znači da je osvežavajuća boja kada je naš melatonin nizak ujutru, a umirujuća je i opuštajuća boja noću kada je naš melatonin visok. Šta sve ovo znači za dizajnere enterijera? Plava je boja spavaće sobe.

07b best navy blue bedroom ideas designs homebnc v2

Plava nudi najsvestraniju paletu

Svaka boja ima antologiju nijansi i nijansi, ali biće teško pronaći umirujuću crvenu ili svijetlu i zabavnu sivu. Plava je, međutim, boja bez ograničenja. Dodajte blijedo plavu u svoj prostor da biste omekšali ugao, odaberite dramatičnu plavu za jak kraljevski bljesak, ubacite jarko plavu za električni sjaj boje ili držite neutralnu nijansu za privlačnu boju za farbanje zidova. Plava je takođe poželjnija jer djeluje kao kompliment skoro svakoj boji na krugu.

fdgf

Plava boja neće preplaviti vaš dizajn

Možete koristiti više nijansi azurne ili mornarske u istoj prostoriji i postići izgled koji je istovremeno zadivljujući i pristupačan. Pošto plava ima tako raznovrsnu paletu, kao što je gore pomenuto, možete staviti obojeni namještaj i dekor u plavu sobu koristeći tkanine sličnih nijansi, a vaše oči neće biti previše preplavljene.

Untitled 2

Plava među omiljenim bojama

Da li ste vi među ljubiteljima plave? Jer to važi za oko 45% muškaraca i 35% žena, što plavu čini najpopularnijom omiljenom bojom za oba pola. Ovo je značajna informacija koju treba imati kao dizajner. Ako radite na komercijalnom projektu koji mora da bude univerzalno privlačan, ili ako samo imate lukavog klijenta koji ne voli vaše izbore boja ... pokušajte sa plavom. Šanse su u vašu korist.

kobaltowy kolor kobaltowy salon

Veoma elegantna sa zlatnom

Kombinacijim plave i zlatne, dobijate fantastičan spoj klasičnog i modernog prostora. Naravno, morate voditi računa o ravnoteži, to jest, da ne pretjerate u zlatnim detaljima. Zlatni sjajni detalji su vrlo dobrodošli u prostorijama gdje klasične plave ima mnogo. Oni će razbiti njenu težinu.

Untitled 1

 

gdgdf

 

 

 

 LOGO WHITE

Časopis za Arhitekturu, građevinarstvo, enterijer. dizajn i ličnosti.

Kontakt


Tel: +382 (0) 20 653 271

Tel: +382 (0) 69 429 375

Tel: +382 (0) 67 210 904

E-mail: casopisprostor@gmail.com

Podgorica

 

Časopis Prostor u inboxu

PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

We do not spam!