Prostor_66

PROSTOR BANNER

Krill Design, dizajn bez otpada

Krill Design je italijanski dizajnerski studio specijalizovan za razvoj novih dizajnerskih proizvoda u okviru 100% kružnog i održivog procesa.

Nastao je 2018. iz susreta troje ljudi koji dijle strast prema inovacijama, održivosti i dizajnu: Ivana Kalimanija, Martine Lamperti i Jaka di Maja.

Već postoji dosta inovativnih rješenja koji otpad kao što su papir, staklo i plastika reciklažom pretvaraju u nove korisne proizvode, dok za organske nusproizvode lanca ishrane ne postoje dobra rješenja. Trojica osnivača su ovaj problem pretvorila u priliku, eksperimentišući sa stvaranjem inovativnih materijala, koji su u kombinaciji sa metodom 3D štampanja dali život uspiješnom i ekološki prihvatljivom proizvodnom procesu.

Amalfi sustainable collection 1367x2048

Proizvodi su za sad organizovani u tri kolekcije. Kolekcija Napoli sastoji se od dva proizvoda. Oba proizvoda su realizovana sa Rekrill Coffee, ekskluzivnim 100% organskim i kompostabilnim biomaterijalom napravljenim od recikliranog taloga kafe. Potpuno 3D štampan i napravljen u Italiji, Napoli donosi skulpturalne oblike i prefinjenu teksturu u jedinstveni, visokokvalitetni dizajn. Svaki proizvod ima delikatan miris pečenja koji vas podseća na toplinu rituala kafe.

Ohmie on the table

Amalfi / Kolekcija limuna

Stijene, pijesak i vjetar oblikuju tri multifunkcionalna objekta dizajnirana za dnevni boravak. Inspirisana primordijalnim elementima, kolekcija Amalfi je u potpunosti 3D štampana i napravljena od Rekrill Lemon®, ekskluzivnog bio-materijala razvijenog iz mediteranskih limunovih kora za kolekciju bez otpda. Amalfi predmeti se organski oblikuju iskorišćavanjem kreativnog potencijala prirode ne tražeći ništa zauzvrat, a pored toga, dizajniran je da traje.

ground coffee g53ea796fa 1920

SET 2 OHMIE LAMP 0121 1229x1536 1 e1646236052532

Ribera- Narandžasta kolekcija

Napravljena s Rekrill Orange ®, patentiranim izvorom biomaterijala iz narandžine kore, Ribera je kolekcija od tri višenamjenska predmeta dizajnirana za ukrašavanje vašeg radnog prostora i očuvanje vaše koncentracije. Rad postaje ugodniji jer ste okruženi kolekcijom Ribera koja miriše na pomorandže.

SET 6 OHMIE LAMP 0387 1229x1536 1

Rekrill ® je patentirani inovativni bio-materijal, proizveden od kore pomorandže/limuna. Potpuno prirodan i pogodan za kompostiranje, Rekrill ® je baršunast i robustan, dajući objektu dizajna jedinstvenu teksturu, boju i miris koji podsjeća na njegovo porijeklo. To je savršen izvor materijala za stvaranje ekološki prihvatljive kolekcije.

SET 7 KRILL DESIGN 0469

Krill Design je nagrađen kao najbolji izvođač za usluge cirkularne ekonomije i prepoznat od strane Svjetskog ekonomskog foruma kao primjer održivosti. Krill Design se pridružuje programu BeCorp NetZero 2030.

 LOGO WHITE

Časopis za Arhitekturu, građevinarstvo, enterijer. dizajn i ličnosti.

Kontakt


Tel: +382 (0) 20 653 271

Tel: +382 (0) 69 429 375

Tel: +382 (0) 67 210 904

E-mail: casopisprostor@gmail.com

Podgorica

 

Časopis Prostor u inboxu

PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

We do not spam!