Prostor_66

PROSTOR BANNER

Nevidljiva vrata za zidove po mjeri

ECLISSE NUDI POTPUNU KOLEKCIJU ZA ZATVARANJE BILO KOJE VRSTE OTVORA U RAVNI SA ZIDOM, OD SKRIVENIH KLIZNIH VRATA ILI VRATA SA ŠARKAMA, DO KAPAKA I TEHNIČKIH OTVORA KAO I PRATEĆIH SOKLI.

Prema svojoj koncepciji, vrata su vrlo jednostavan element: otvor napravljen u zidu koji omogućava prolaz iz jedne prostorije u drugu. Ipak, vrata imaju ambivalentna značenja: dopuštaju ulazak i istovremeno izlazak iz ograničenog prostora; vrata osiguravaju privatnost i sigurnost, a u isto vrijeme garantuju slobodu i otvorenost. Od 20. vijeka nadalje njihova je funkcija postala višestruka. To više nije samo element koji se koristi za dijeljenje kućnih prostora, već dizajnirani dio opremanja koji se može prilagoditi vlastitim potrebama.

Eclisse zamišlja vrata na originalan način: ne kao element koji prekida zid, već ga čini neprekinutim i homogenim, s jedinstvenom obradom koja počinje od poda i ide do plafona.

ECL Collezione Filomuro 22 04

Uz vrata, Eclisse nudi i čitavu seriju proizvoda – walk-in ormare, otvore pregrada, tehničke otvore, sokl lajsne – pomoću kojih je moguće postići savršeni kontinuitet sa zidom i učiniti otvore i prolaze manje vidljivima. Temeljni premaz omogućava svim tim različitim proizvodima da se uklope u ambijent – bez obzira na stil – i to mogućnošću bojenja u željene boje. Kamuflažni učinak moguć je i ako se zidovi oblijepe tapetama, što je takođe primjenjivo na sve proizvode Filomuro kolekcije.

Proizvodi italijanske kompanije Eclisse dopuštaju ne samo igru boja, već i igru oblika i svjetla za bolji izgled prostora. Na primjer, kolekcija Eclisse 40 povezuje prostorije različitim rješenjem za svaku stranu praga: s jedne strane to je klasični zid u ravni, dok s druge imamo rubove pod uglom od 40 stepeni koji daje dubinu i uokviruje vrata s prefinjenim 3D efektom. Eclisse 40 je revolucionirani koncept štokova i istaknuti element koji se prije smatrao samo strukturalnim i sekundarnim. Iz tog je razloga nagrađen nagradom Red Dot 2020 i ušao u izbor ADI Design Indexa za sljedeću nagradu Compasso d’Oro.

ECL ADV 40Collection2022 02 A3

Eclisse Delta sokl lajsna preuzima koncept i oblike kolekcije Eclisse 40 – minimalistička je, moderna i estetski ugodna – i omogućava stvaranje jednog, savršeno koordinisanog elementa između vrata i sokl lajsne. Podna sokl lajsna savršeno je kompatibilna s bilo kojom vrstom proizvoda u asortimanu Filomuro i vrlo je jednostavna za ugradnju jer ne zahtijeva nikakve pripremne zidarske radove.

Kolekcija takođe uključuje ECLISSE Syntesis Line skrivene štokove sa šarkama (za vrata sa šarkama u ravni sa zidom), ECLISSE Syntesis Line i Syntesis Luce (za klizna vrata u ravni sa zidom sa dodatkom za elektro instalacije ili bez), walk-in ormare (ECLISSE Syntesis Areo) i rješenja za sokl lajsne u ravni sa zidom (ECLISSE Syntesis Battiscopa).

Collection: Filomuro 

Website: www.eclisse.it

Prodaja i tehnička podrška u Crnoj Gori:

CO KANKARAŠ doo Podgorica

Ul. Admirala Zmajevića 67

81000 Podgorica

Tel. +382 69 375 005

email: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

 LOGO WHITE

Časopis za Arhitekturu, građevinarstvo, enterijer. dizajn i ličnosti.

Kontakt


Tel: +382 (0) 20 653 271

Tel: +382 (0) 69 429 375

Tel: +382 (0) 67 210 904

E-mail: casopisprostor@gmail.com

Podgorica

 

Časopis Prostor u inboxu

PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

We do not spam!