Prostor_66

PROSTOR BANNER

Koji nas noviteti u enterijeru očekuju u 2022.g?

UKOLIKO ŽELITE DA SE POSVETITE (PRE)UREĐENJU SVOGA ENTERIJERA, TRENDOVI KOJI NAS OČEKUJU U 2022. GODINE I TE KAKO MOGU DA VAM BUDU VAŽAN ORIJENTIR. NOVITETI KOJE IZDVAJAJU ARHITEKTE I DIZAJNERI ENTERIJERA U GODINI KOJA JE PRED NAMA OLAKŠAĆE VAM PLANIRANJE RADA NA KREIRANJU POSLOVNOG ILI PRIVATNOG AMBIJENTA TAKO DA SE ON UKLAPA U NAJMODERNIJE I NAJKVALITETNIJE STANDARDE. U TOM SMISLU VAM SAVJETI KOJE SMO PRIPREMILI MOGU BITI SMJERNICE KOJE ĆE VAM UŠTEDJETI TRUD I KOJE ĆE VAM DATI IDEJE KAKO DA U POTPUNOSTI PREUREDITE SVOJ PROSTOR ILI BAR MAKAR JEDAN NJEGOV DIO.

Best Home Interior Design Trends 2022 4.1

Za ljubitelje najmodernijih trendova može biti razočaravajuća činjenica da u toku jedne sezone neki od njih mogu biti izuzetno popularni, a da već naredne u potpunosti potonu u zaborav. To može biti ohrabrenje u slučaju da volite da se oprobavate u kreiranju novog enterijera i ukoliko volite da eksperimentišete u tom domenu. Ukoliko volite da pratite modne novitete, a ne volite velike promjene, uvijek se možete opredijeliti za djelimičnu promjenu svoga prostora.

Ističemo nekoliko trendova na koje treba obratiti posebnu pažnju, jer svaki od njih može dati upečatljiv i jedinstven izgled Vašem enterijeru.

home design trends 2022 1800x1200

Tople i prirodne nijanse

Naredne godine će apsolutni hit biti prirodni tonovi i tople boje koje će učiniti da Vaš prostor oživi i da liči na odjeljak prirode koji pripada samo Vama. Za razliku od prethodnih godina kada su u domenu dizajna dominirale monohromatske i sterilne boje, naredne godine nas očekuje poigravanje s ambijentom koji odiše toplinom, udobnošću i ušuškanošću. S bojom pijeska, kamena, s bež, zelenom ili zlatnom bojom, idealno će biti kombinovati bijelu i metalik boje. One se savršeno uklapaju s predmetima zemljanih tonova, načinjenim od prirodnih materijala.

Masako LED Glass Diner Pendant Smoked and Frosted Glass web

Dizajneri pritom posebno naglašavaju da boje u prostoriji treba uskladiti, tj. da ne treba posebno naglašavati boju samo jednog zida. Razigrani prostor u okviru kog nema straha od kombinovanja različitih dezena tapeta i boja, ali bez pretjerivanja, zasigurno će biti važan novitet.


Važno je izdvojiti lični prostor od mjesta za rad, ali tako da imate mogućnost da prostorije za odmor pruže i mentalnu i fizičku relaksaciju.


luxury property interior design trends 3


Detalji od drveta, mermera i vještačkog krzna

U okviru prirodnog ambijenta moraju dominirati oni detalji koji najviše podsjećaju na njega, a to su prevashodno drvo, mermer, ali i vještačko krzno. I drvo i kamen su vrhunski materijali za izradu namještaja i posebno stvaraju natural afekat, ali u modernom ambijentu, uz dobro usklađene djelove namještaja i detalja, ne predstavljaju dio dosadnog rustičnog stila, već predstavljaju savršenu cjelinu s ostatkom prostorije. Vještačko krzno, s druge strane, savršeno je kao upotpunjujući detalj koji pospješuje komfor. Od prirodnih materijala koji će pojačati osjećaj udobnosti izdvajaju se i pamuk i lan, koji su idealni za različite kombinacije.

Rgunabout 106 2e535ae8fa7743e3bccca6afa9b389c8 copy


Multifunkcionalni prostori

S obzirom na posljedice pandemije biće neophodno da lični prostor bude posebno izdvojen od radnog prostora, tako da u procesu uređenja enterijera treba obratiti pažnju na to da imate poseban odjeljak u svome domu i za posao. Važno je izdvojiti lični prostor od mjesta za rad, ali tako da imate mogućnost da prostorije za odmor pruže i mentalnu i fizičku relaksaciju.

Hkidden home office as interior decor trend 2022 W Architects copy

Ekološka estetika

Prostor bez mnogo detalja, uz kombinaciju minimalističkog i industrijskog stila, uz elemente koji podsjećaju na prirodu, predstavljaju okosnicu trendova koji nas očekuju naredne godine. Ručno pravljen namještaj i onaj koji se može restaurirati predstavljaju važan segment ekološke stetike, ali i i preusmjeravanje na ekološki održive izvore energije. Dakle, prozračan ambijent koji je prilagođen suštinskim potrebama svojih žitelja biće sve više u modi od 2022. godine.

2eab79b37475bc07efb173e15a86be20 copy

Eco style 2021 3

Pandemija nam je pokazala koliko je važno, kako s kim provodimo svoje vrijeme, tako i gdje. Ona je važan pokazatelj koliko je ambijent u kome provodimo vrijeme povezan i s načinom na koji ćemo se osjećati. Otud će Vas noviteti koje smo probrali za usmjeriti ka načinu  kako da od svoga doma ili poslovnog enterijera načinite i prostornu i duhovnu oazu.


U okviru prirodnog ambijenta moraju dominirati oni detalji koji najviše podsjećaju na njega, a to su prevashodno drvo, mermer, ali i vještačko krzno.


earthy tones spring 2021 copy

 LOGO WHITE

Časopis za Arhitekturu, građevinarstvo, enterijer. dizajn i ličnosti.

Kontakt


Tel: +382 (0) 20 653 271

Tel: +382 (0) 69 429 375

Tel: +382 (0) 67 210 904

E-mail: casopisprostor@gmail.com

Podgorica

 

Časopis Prostor u inboxu

PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

We do not spam!