Prostor_66

PROSTOR BANNER

Poliform-pouzdan i jedinstven dizajn kuhinja

PR text: POLIFORM /ARTEFACTO DESIGN CENTER /

Godine 1970. Alberto Spinelli, Aldo Spinelli i Giovanni Anzani su osnovali Poliform u okrugu Brianza, ujedinjujući snažne radne etike, poduzetničke vizije, tehničko znanje i majstorstvo dizajna. Te principe i danas njeguju u Poliformu.

Poliform ima međunarodno priznanje za kvalitet dizajna i inovacija. Raznolikost u kolekciji pokazuje dosljednost u dizajnu i stilu.

Jedan od najprepoznatljivijih aspekata Poliforma jesu zapravo njihove kuhinje. Poliform kuhinjski elementi proizvedeni u Italiji garantuju pouzdanost i jedinstven dizajn. Kuhinje su dizajnirane za sveobuhvatno iskustvo. Mnogi modeli pojednostavljuju vijek rada i stvaraju prostor lakoće i izvrsnosti.

poliform twelve kitchen 1400x800 4

Odabir kuhinje jedan je od najznačajnijih aspekata svakog enterijera. Uz to, najčešće je i najskuplja prostorija u svakom životnom prostoru, koja pored estetskih kriterijuma treba da zadovoljava i funkcionalne, a da pritom bude kvalitetna i laka za korišćenje i održavanje.

Klijenti, odnosno korisnici prostora, trude se da dizajn bude vanvremenski, obzirom da se kuhinje ne mijenjaju ili renoviraju često.

Poliform definitivno nosi titulu vanvremenskog dizajna kada su kuhinje u pitanju, ali i drugi proizvodi u njihovom asortimanu.

Poliform kuhinje spadaju u kategoriju ultra vrhunskih italijanskih kuhinja, koje garantuju kvalitet po visokoj cijeni. Napravljene su po veoma visokim standardima i imaju vijek trajanja najmanje petnaest do dvadeset godina.

Phoenix Kitchen 17 11 20 OMAR POLIFORM 25 1475 1300x1600 c

Među kolekcijama kuhinja izdvajaju se modeli Shape, Artex, Trail, Twelve, Alea, Alea Pro, Phoenix.

SHAPE kuhinja predstavlja kombinaciju modernog dizajna i funkcionalnosti. Dizajn ručke inspirisan je kuhinjama čije su ručke integrisane. One se stapaju sa jedinstvenim horizontalnim lajsnama. Na donjim elementima, bazama, ručka se postavlja sa strane ili u sredinu. Na visokim jedinicama, kolonama, ima oblik kalupa cijele dužine. Shape je obogaćen elementima i aksesoarima, osmišljenim da poboljšaju iskustvo onih koji svakodnevno koriste kuhinju. To uključuje potpuno opremljenu radnu ploču i konzolni sudoper sa “Minus Leg”, Infinity asortiman s jedinicom za ekstrakciju svjetla, svjetlosnu jedinicu za uzgoj biljnih modula sa staklenim ormarićima i “Moon” doručak s rotirajućim umetkom.

PHOENIX je jedan od najpopularnijih modela kuhinja na tržištu. Fleksibilnost i mogućnost prilagođavanja cjelokupnog dizajna i završnih obrada popularni su među dizajnerima. Svaki detalj svojom materijalizacijom i kombinacijom sa ostalim ostalim djelovima kuhinje gradi poseban i jedinstven dizajn, u potpunosti prilagodjen korisniku i njegovom ukusu. Različiti odabiri materijalizacija i kombinacija elemenata grade unikatne modele.

ARTEX kuhinje su izuzetno ekskluzivne. Prepoznatljivo sužavanje otvora, sa strane i s vrha stvara idealan spoj između elemenata koja rezultira lakoćom otvaranja. Verzija ove kuhinje s glatkim vratima nudi razne završne obrade, uključujući masivni orah Canaletto, masivni močvarni hrast, bijeli ledenjak DuPont Corian®, čelik od škotskog brita i staklo.

Poliform cucine PHOENIX 01F amb 1920x1080px

Zajedno s Poliformom, Italijanski arhitekta Carl Colombo redizajnirao je okvirna vrata sa savremenim pristupom. TRAIL vrata posjeduju integrisanu ručku po cijeloj dužini vrata. Ovaj estetski detalj ima veliki vizuelni uticaj kada je u pitanju Trail dizajn, bilo da se koristi u osnovnim elementima, visokim elementima ili staklenim elementima.

Vrata ALEA imaju minimalističku estetiku i jedinstvena su u pogledu kompozicijskih mogućnosti i mogućnosti prilagođavanja. Debljina vrata smanjena je na 22 mm. Kuhinjsko okruženje karakteriše linearni dizajn izrađen od ravnih površina i geometrijskih volumena stvarajući minimalnistički prostor s visokim radnim sposobnostima.

MY PLANET je praktičan i lagan s integrisanim ili primijenjenim ručkama i lakšim vratima, što omogućava veći izbor s različitim završnim obradama. Jedinstvenost My planet modela daje rezultate čak i u prostorima ograničene veličine.

TWELVE kuhinja je elegantna i  jednostavna. Kuhinja Twelve nudi najtanja vrata s debljine 12 mm i različite završne obrade i materijale. Donji elementi imaju profilni otvor, dok zidni elementi imaju profil otvora i ručke.

maxresdefault

Za razliku od dvokomponentnog poliuretanskog završnog sloja koji se koristi lokalno, elementi za vrata koja Poliform koristi u potpunosti su omotana šestoslojnom završnom obradom sa niskim emisijama, čime se efikasno obezbjeđuje veća otpornost na ogrebotine.

Poliform kuhinje imaju izuzetnu i kompozitonu svestranost zbog raznolikosti materijala i završnih obrada. Čak i sa različitim  kolekcijama postoji dosljednost u stilu i dizajnu.


Izložbeni salon na novoj adresi, Radanovići bb, 58330 Kotor.

Ekskluzivni zastupnik i distributer za Crnu Goru je ARTEFACTO+Design Center d.o.o.

 LOGO WHITE

Časopis za Arhitekturu, građevinarstvo, enterijer. dizajn i ličnosti.

Kontakt


Tel: +382 (0) 20 653 271

Tel: +382 (0) 69 429 375

Tel: +382 (0) 67 210 904

E-mail: casopisprostor@gmail.com

Podgorica

 

Časopis Prostor u inboxu

PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

We do not spam!