Prostor_66

PROSTOR BANNER

O nama

Časopis Prostor je prvi crnogorski časopis o građevinarstvu, arhitekturi, kulturi stanovanja, uređenju prostora, dizajnu. Časopis se obraća stručnoj javnosti ali i široj publici zainteresovanoj za arhitekturu, građevinarstvo, dizajn, fotografiju, vizuelne umjetnosti i teoriju.

Časopis je okupio profesionalce i eminentna akademska imena s ciljem pozicioniranja među najbolje časopise tog tipa u regionu. Inovativan dizajn, nove teme, kreativni i praktični savjeti, te planovi gradnje...su samo dio opusa sadržaja časopisa.

Časopis poseban akcenat stavlja na očuvanje kulturne baštine, stare gradnje i istorijskih zaostavština na teritoriji Crne Gore.

Uređivačka koncepcija časopisa bazira se na promociji i vrednovanju arhitekture koja predstavlja kulturni i društveni doprinos, a časopis je od svojih početaka bio usmjeren prema autorskoj arhitekturi. Kontinuirano nastojimo održati uravnotežen odnos prikaza regionalnih i internacionalnih radova i projekata iz oblasti arhitekture i dizajna, te članovi redakcije često posjećuju najveće sajmove iz tih oblasti u Evropi.

Dizajn je bitna odrednica identiteta i koncepcije časopisa pri čemu se nastoji uskladiti vizuelna dojmljivost sa čitljivošću i preglednošću sadržaja. Časopis njeguje i tradiciju opsežnih intervjua sa najeminentnijim domaćim i internacionalnim stručnjacima.

Prvi broj časopisa Prostor izašao je 2007 godine.

 LOGO WHITE

Časopis za Arhitekturu, građevinarstvo, enterijer. dizajn i ličnosti.

Kontakt


Tel: +382 (0) 20 653 271

Tel: +382 (0) 69 429 375

Tel: +382 (0) 67 210 904

E-mail: casopisprostor@gmail.com

Podgorica

 

Časopis Prostor u inboxu

PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

We do not spam!