Prostor_66

PROSTOR BANNER

Fasadni malter : beskrajne mogućnosti

Predstavljanje: STO-fasadni malteri /

OBEZBJEĐUJE GOTOVO BESKRAJNE MOGUĆNOSTI OBLIKOVANJA I DIZAJNA. MODULARNI SISTEM STOSIGNATURE NUDI JASNU STRUKTURU RAZLIČITIH MOGUĆNOSTI DIZAJNA, KAO JAKA BAZA ZA PRIMJENU INDIVIDUALNO.

Uspješan dizajn počinje u umu, oslanja se na struku i znanje, koristi odgovarajuće materijale i besprekornu izradu. To važi i za fasade od maltera. Na putu od ideje do rezultata, sistem StoSignature posreduje između vizije i implementacije.

Fasadni malter je jedan od najstarijih građevinskih materijala i može se oblikovati na gotovo neograničene načine. Njegove brojne varijante (npr. malter od silikonske smole, mineralni ili silikatni malter, u različitim veličinama zrna, kao malter za modeliranje, s tehnologijom efekta lotosa) čine ga pogodnim za najrazličitije zadatke. Početkom 20. vijeka malter je dobio novi izražajni kvalitet u ugradnji majstora klasičnog modernizma. Lišena svih dekorativnih elemenata, malterisana zgrada omogućila je doživljaj monolitne strukture i omogućila potpunu koncentraciju na zatvoreni prostor i njegov odnos prema okolnom prostoru.

45969
PAPIERMUSEUM, DÜREN Njemačka
Arhitekta: HOLLENBECK ARCHITEKTUR, Köln Njemačka
Proizvodi: StoVentec R, StoColor Dryonic, StoSignature
Foto: Guido Erbring, Köln Njemačka 

Posle krize u kojoj je pad standarda i kvaliteta doveo do osiromašenja kreativne slobode, arhitekte se ponovo okreću raznolikim mogućnostima starog materijala - maltera. Nove mogućnosti se isprobavaju, stara rešenja se ponovno otkrivaju. U oba slučaja potrebno je znanje i iskustvo: koji parametri igraju koju ulogu? Šta se može kombinovati i kako? Kako bismo sistemski odgovorili na ova i mnoga druga pitanja, razvijen je StoSignature – sistem za malterisane fasade. On premošćava jaz između reda i estetike, stvara pregled i inspiriše.

45032
MAC MUSEUM ART & CARS, Singen Njemačka
Klijent: Hermann i Gabriela Maier, Singen Njemačka
Arhitekta: Daniel Binder, Gottmadingen Njemačka
Proizvodi: StoSignature
Foto: Martin Baitinger, Stuttgart Njemačka 

Površina maltera može biti gruba, fina, linearno teksturirana ili grafički prerađena. Pojavljuje se u boji materijala ili nijansiran. Može se nadopuniti drugim bojama i glazurama ili kombinovati s prirodnim zrncima pijeska ili stakla. Bez obzira radi li se o nanošenju gletericom, metlanom izgledu ili izgledu betona, Sistem StoSignature uključuje sve te oblike primjene i ukazuje na još više mogućnosti. Osnovu čine četiri primarne teksture (fina, gruba, linearna, grafička), koje se mogu oblikovati na mnogo načina. Postoje i dodatni efekti (malter na malteru, pokrivne ili glazurne boje, granulati). Ako zbir ovih mogućnosti pomnožite s brojem nijansi boja i njihovih mogućih kombinacija, a zatim sve dignete na kvadrat prema pojedinačnim potpisima (načinima aplikacije) kvalifikovanih majstora, dobi ćete beskrajan broj varijanti.

Prostor 73 49


www.stosignature.com

STO - distributivni partner:

ART GRADNJA PG DOO

Admirala Zmajevića 67 / ME-81000 Podgorica

Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

+382 69 375 005


 

 LOGO WHITE

Časopis za Arhitekturu, građevinarstvo, enterijer. dizajn i ličnosti.

Kontakt


Tel: +382 (0) 20 653 271

Tel: +382 (0) 69 429 375

Tel: +382 (0) 67 210 904

E-mail: casopisprostor@gmail.com

Podgorica

 

Časopis Prostor u inboxu

PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

We do not spam!